14 020
0

 

SILVER

 

Argintul (Silver, Argentum, Ag, E174) este un element chimic, un metal maleabil de culoare albă.

El este considerat un metal greu, de aceea, nu este binevenit să consumaţi apă cu ioni de argint, acest lucru duce la perturbarea funcţiei celulelor şi moartea acestora.

Consumul constant al argintului, chiar şi în doze mici, poate provoca o boală cronică asociată cu un conţinut ridicat de argint în corp – Argiria (argentoză, argyrosis). La fel, consumul îndelungat al acestuia poate duce la apariţia unor boli renale, tulburări neurologice, tulburări digestive, dureri de cap şi oboseală cronică.

Utilizarea argintului ca bactericid – în orice concentraţie – în apă destinată produselor alimentare pentru copii, este interzisă prin lege.

Argintul coloidal este adesea promovat ca un remediu universal pentru toate bolile, dar experienţele de laborator nu confirmă  efectele curative ale acestuia.

Din păcate, argintul nu este unicul metal prezenţa căruia în alimente ar trebui să ne alerteze. În atenţia organizaţiilor internaţionale se numără 35 de metale, datorită prezenţei lor la locul de muncă sau în locuinţe, 23 dintre care sunt metale grele: antimoniu, arsenic, bismut, cadmiu, ceriu, crom, cobalt, cupru, galiu, aur, fier, plumb, magneziu, mercur, nichel, platină, argint, teluriu, taliu, staniu, uraniu, vanadiu şi zinc.

Metalele diferă faţă de celelalte toxine din mediu prin faptul că organismul nu are capacitatea de a elimina metalele grele prin metodele uzuale. Ele rămân în stare solidă în organism şi, acumulându-se în rinichi, ficat, oase, unghii, creier şi păr, provoacă diferite boli ale rinichilor, probleme de dezvoltare cum ar fi autismul, Parkinson, Alzheimer, cancer şi, în unele cazuri, pot provoca decesul.

Metalele grele devin toxice atunci când organismul nu poate elimina surplusul. Acestea nimeresc în organism prin intermediul apei, aerului, prin contactul direct cu pielea sau prin intermediul alimentelor.

Cele mai toxice metale grele sunt: aluminiul, argintul, cadmiul, mercurul, plumbul şi arsenicul.

Simptomele intoxicării cu un metal greu nu sunt greu de recunoscut, fiind, de obicei, severe, rapide şi pot fi asociate cu un eveniment recent (expunere sau ingerare). Simptomele sunt: crampe, greaţă şi vomă, durere, transpiraţie, dureri de cap, respiraţie greoaie, dificultăţi în ceea ce priveşte capacitatea de a gândi, a merge şi a vorbi, convulsii.

Simptomele intoxicarii cronice sunt la fel de uşor de recunoscut ca şi celelate, doar că acestea seamănă foarte mult cu simptomele altor boli şi uneori acestea pot dispărea sau apărea şi astfel întârziind diagnosticarea şi tratarea bolilor.

Dacă prezentaţi aceste simptome sau orice altă stare anormală, ar trebui să contactaţi medicul dumneavoastră.

 

SRL BEERMASTER BREWERY
Moldova, Bălți, MD-3100, STR. M. SADOVEANU 35, Hot line 14 020
VIATA_BUNA@YAHOO.COM